OPPDAL: Ved Oppdalsporten opplever daglig leder, Stian Voll, en aldri så liten tyveribølge. Den kombinerte kroa, butikken, bensinstasjonen og overnattingsplassen har åpne dører hele døgnet. Det vet uærlige sjeler å utnytte seg av.

– Alt som er løst og kan tas med, det forsvinner, sier Voll.

I underetasjen på kroa tilbyr Oppdalsporten en døgnåpen dør, slik at lastebilsjåfører og andre kan bruke toalett og dusj. Men det er ikke alle som klarer å holde fingrene fra fatet.

Det stjeles det dusjforheng, dusjhoder, panelovner og vindusviskere fra biler. Voll er oppgitt, men kan ikke annet enn å le.

– Det er jo så billig å kjøpe dette, så jeg spekulerer på hvem dette kan være. Vi må snart tjore fast alt vi har, sier han.

Heldigvis for Oppdalsporten er det ikke så verdifulle gjenstander som er stjålet, men Voll mener likevel kunne blitt kostbart for bedriften.

– Når panelovnene blir stjålet og døren står opp i 20-30 minus, da er det bare flaks at rørsystem og toalett har berget for frost.

Voll har ingen anelse om hvem det er som ikke vet forskjell på mitt og ditt, men er takknemlig om noen kan kaste lys over tyveriene.