HAUGESUND: Vegard er tilbake på laget etter skadeavbrekk, og hva er vel bedre enn å slå klubben en har vokst opp med, så å si for åpen skjerm.

- Det er noe spesielt å spille kveldskamper med flomlys og det hele. At kampen gikk på TV og motstanderen var Rosenborg, gjorde opplevelsen ekstra artig, sier han.

Haugesund overrasket alle med bronsemedalje i fjorårets sesong. Årets sesong er blitt noe tyngre, men selv om laget sliter på nedre halvdel av tabellen, er stemningen fortsatt god på Haugalandet.

- Vi er positive, og har trua. På papiret kan vi ta poeng i alle kampene som gjenstår, selv om vi kanskje levnes liten sjanse i bortekampen mot Molde. Men vi har slått dem før, så hvorfor ikke, sier den solide forsvarsspilleren.

Vegard ble meniskoperert rett før seriestart, og i kampen mot Rosenborg på Lerkendal pådro han seg brudd i foten. Nå føler han at formen er på vei tilbake.

- Jeg har nok litt å gå på enda, men føler at jeg er på riktig vei formmessig, sier den sindige rennbyggen.

Kontrakten med Haugesund løper foreløpig ut neste sesong, og Vegard har ingen planer om snarlig retrett til Trøndelag. Familien trives godt der de er, og så lenge han ikke hører noe fra ungdommens favorittlag, blir det nok til at karrieren enn så lenge fortsetter på Sør-Vestlandet.

Tippeligasesongen avsluttes for Haugesunds del med hjemmekamp mot erkerival Brann. Ett Brann lag som også kjemper for fornyet opphold i vår øverste liga. Det kan dermed fort bli en såkalt sekspoengs kamp.

- Det blir artig å møte Brann i siste serierunde. Hva hadde vel vært bedre enn å sende dem ned, samtidig med at vi selv berger plassen? spør Vegard Skjerve.