OPPDAL: Heissjef Arnulf Erdal erkjenner at det så noe dystert ut en periode. Nå er han stor optimist før påskehøytiden setter inn.

– Vi var heldige og fikk 5–10 cm snø natt til tirsdag. Er vi heldige kommer det litt mer snø før påske. Og det kan bli kuldegrader, sier han, og opplyser at det produseres snø så lenge det er kaldt nok.

Erdal garanterer at alle nedfarter og heiser holdes åpne gjennom påsken.

– Det er ikke noe problem å ta seg fra Vangslia til Stølen, og fra Hovden til Vangslia. Den eneste plassen det er lite snø er mellom Slettvold og Hovden.

Varierende værvarsel

Ved Meteorologisk institutt ser man at det blir mye vestavind de kommende dagene, og det meldes om mye lavtrykksaktivitet.

– Vi får perioder med nedbør, der man vil få noe snø i fjellet. Vi vil også få noen gløtt av sol, sier meteorolog Ingrid Berntsen til Opdalingen.

Langtidsvarselet strekker seg bare til skjærtorsdag. Starten på høytiden vil kunne innby til kort- og brettspill.

– Det ser ikke ut til å bli noen drømmepåske. Men det er veldig usikre prognoser, sier Berntsen.

Temperaturen vil synke noen grader til onsdag, men vil stabilisere seg med kun små variasjoner.

Fint

Erdal gleder seg til påske, og er strålende fornøyd med værprognosene han sitter med.

– Det ser ut som vi skal få en kjempefin påske, sier han.

Fra sentrum kan man se at det ikke er optimale forhold til off-piste kjøring. Men resten av anlegget er preparert til å ta imot store horder turister.

– Vi er i full gang med forberedelser. Parken er ordnet, løypene er nypreparert og det ser virkelig bra ut, sier heissjefen, som er glad for all snøen han kan få.

Langtidsvarselet til yr.no er litt mer konkret, og optimistisk enn meteorologen. Der meldes det om sol og snø annenhver dag, med temperaturer fra minus fem til pluss én grad.

Lover snø: Arnulf Erdal garanterer gode forhold.