Både fylkeskommunen og kommunestyret i Oppdal har vært på befaring på gravfeltet på Vang.

Forrige uke var det stortingsrepresentant Torhild Aarbergsbotten (H) sin tur til å få en liten omvisning på Vang. Med seg hadde hun varaordfører i Oppdal og fylkestingsrepresentant Ingvill Dalseg (H).

– Jeg synes det er viktig å holde seg oppdatert på hva som skjer her. Det har skjedd noe nytt hver gang jeg kommer hit, forteller Aarbergsbotten til Opdalingen.

– Må se på helheten

Hun mener det er viktig at Oppdal ikke bare bruker vangfeltet til å ta vare på bygdas kulturhistorie, men også tenker opp mot turismen.

– Å få andre opplevelser enn bare skibakkene beriker reiselivet i Oppdal. Når myndighetene skal inn og vurdere denne typen prosjekt så leter de etter en helhet. Hvordan kan gravfeltet løfte andre ting også, sier Aarbergsbotten.

På Vang fikk stortingsrepresentanten se på de nye QR-kodene som lar gjestene få se videosnutter av gravfeltet.

– Med denne teknologien slipper man å være avhengig av en guide. Det er tilgjengelig når man måtte ønske det. Det typen tilrettelegging gjør nok at enda flere får lyst til å komme hit, mener hun.

– Nylig var folk fra fylkeskommunen her, så kommunestyret og nå en stortingsrepresentant. Hva blir det neste?

– Ja, vi bygger stein på stein både politisk og økonomisk. Til våren vil vi invitere kulturministeren og alle stortingspolitikerne fra fylket, smiler Dalseg.