BERGEN: - Jeg har nok sett mer av Bergens omland enn en gjennomsnitts bergenser, sier Johan Rolvsjord.

Rolvsjord skulle egentlig til Bergen med sønnen Sindre, som begynner på tredje året på forskolelærerutdanning. Sammen med søsteren Kari og hennes venninne, første års lærerskolestudent Tonje Bøe Skårsmoen, ble Sindre utfordret til å bli med på nystartede Topptrim i Bergen

Klokken åtte lørdag morgen var de fire på tur opp Sandviksfjellet. Deretter fulgte Storsåta, Veten, Hetlebakksåta, Repparåsen og til slutt Livarden. Noe tyngre til bens sto kvartetten opp igjen søndag morgen og tok seg ut til og opp på Gullfjellstoppen.

– Det var det fjellet som liknet mest på den fjellheimen jeg er vant med, sier Rolvsjord.

Deretter var det tur på Ulriken og Løvstakken. Og den siste turen gikk til MX-butikken i sentrum på mandag, der familien registrerte seg.

Dobbel Topptrim

Johan Rolvsjord er oppvokst med fjell i Oppdal. Omkranset av Rondane, Dovrefjell og Trollheimen har turgleden hans alltid vært stor. Oppdal har også Topptrim, og den har Johan gjort unna tidligere i år, sammen med kona.

– Turene i Bergen er bratte, men kortere, spesielt byturene. Området rundt Bergens høyeste fjell, Gullfjellet, lignet mest på Oppdal. Topptrim Oppdal er mer tidkrevende enn Bergen, og i Bergen var vi svært heldige med været. God planlegging og gode kart må man ha. Vi brukte Bergen turkart, sier Rolvsjord, som i januar i år var med på tur til høyeste fjellet i Afrika, Kilimanjaro, som igjen er førstepremietur i Topptrim Bergen og Topptrim Oppdal.

Et stunt

Rolvsjord tror ikke dobbel Topptrim blir en vane. Bergensfjellene var et stunt, og jentene ble ikke spurt om å være med. De bare ble med, sier de.

Rolvsjord er full av lovord om Topptrim, både i Bergen og Oppdal. Med gode kart, god planlegging og bra form er toppene fine mål. Han mener en langhelg i Bergen for alminnelig spreke folk er nok til å ta hele Topptrim i Bergen.

Han utfordrer til slutt den første bergenser til å ta Topptrim både i Bergen og Oppdal.

– Og mandagen, hvordan var den?

– Hehe, støl, ja, skikkelig støl.