Ifølge avisa Gudbrandsdølen Dagningen (GD)

De har varslet storstilte aksjoner dersom utbyggingen til rundt 22 millioner kroner blir igangsatt. Det skal etter planen skje fredag 4. juli.

I tillegg har Villreinnemnda for Snøhetta også signalisert motstand og bedt om forlenget klagefrist, melder GD.

Det var arbeidsutvalget i Dovrefjellrådet som i midten av mars godkjent utbyggingen av turisthytta Snøheim på Dovrefjell.

Dovrefjellrådet er forvaltningsorganet for Dovrefjell og Sunndalsfjella nasjonalpark. De fikk saken til behandling fordi villreinnemnda for Snøhetta og Knutshø hadde protestert kraftig mot turistforeningens byggeplaner.

Folkefest 4. juli

– Vi var kjempeglad da rammetillatelsen for opprustning og utvidelse av turisthytta var i orden. Naturligvis har vi forståelse for at en anke må behandles på skikkelig måte, uttaler Kari Merete Horne, markedssjef i Den norske turistforening.

Hun bebuder likevel at den store folkefesten som er planlagt på Snøheim fredag 4. juli, og som markerer starten på utbyggingen av hytta, skal gå som forutsatt.

Uten byggetillatelse

Konsekvensen av protestene kan bli at DNT likevel ikke har noen rettskraftig byggetillatelse på Snøheim.

– Vi venter nå på en avklarende melding fra kommunen, fremholder markedssjef Kari Merete Horne.

Hun vil ikke spekulere i hva ankesaken ender opp med. Dovre kommune kan så langt ikke se at den nye folkeaksjonen har rettslig klageinteresse.

– Byggestart 4. juli forutsetter selvsagt at vi har rammetillatelsen i orden, avslutter Horne. Alle som vil se Snøheim før ombyggingen starter, er velkomne.

Frykter bobilturister

Torgrim Sørseth i folkeaksjonen «Bevar Dovrefjell mellom Istidene», varsler store aksjoner dersom DNT og Dovre kommune ikke tar på alvor protestene som ligger inne.

–Vi ønsker ikke at Snøheimveien skal bli et fristed for tyske bobilturister som har ødelagt sitt eget land, sier Sørseth som er fra Skodje.