Posten krevde mer i gebyr for å ekspedere giroen enn det medlemskapet kostet.

Guro har vært medlem av Barnas Turlag i mange år. Sist helg skulle hun være med pappa Rune Storli på Galdhøpiggen. Hun ville fornye medlemskapet sitt før de reiste til fjells. Sammen med pappa gikk hun på postkontoret med innbetalingsblankett og hundre kroner. Men framme ved skranken kom sjokket. Mens prisen på medlemskapet er 60 kroner, forlangte Posten 65 kroner i gebyr for å ekspedere blanketten! Til sammen altså 125 kroner. Det var mer penger enn Guro hadde. Drømmen om Galdhøpiggen var i ferd med å briste. Guro som mente at hun burde være medlem av Barnas Turlag når hun skulle gå i fjellet.

Da brøt pappa Rune inn og forklarte at de fritt kunne gå uten medlemskap. Selvsagt kunne han betale gebyret, men der og da var det ikke aktuelt. Medlemskapet skulle de ordne på et senere tidspunkt. Det skulle skje uten Postens hjelp.

– Det er uanstendig av Posten å kreve 65 kroner for å ekspedere en giro pålydende 60 kroner. Men slik har det blitt. Posten er i dag ingen kundevennlig bedrift, sier Rune Storli.

Så dro de likevel til fjells. Først inn til turisthytta Leirvassbu sentralt i Jotunheimen hvor de overnattet. Neste dag gikk de til topps på Galdhøpiggen. På vei opp krysset de Styggebreen. Der rigget Guro seg like godt til først i tauet og ledet resten av taulaget over breen. På overflaten er Styggebreen mest som ei stor og uskyldig snøflate. Men under snøen gaper tretti meter dype sprekker. Flere har omkommet på Styggebreen fordi de har tråkket gjennom snølaget og falt ned i de dype sprekkene. Men taulaget til Guro kom trygt fram.