OPPDAL: Da Byggmakker-bilen kom med båten på planet sto ungene i barnehagen godt plantet inntil gjerdet og fulgte spent med.

Og de gledet seg veldig til å prøve den.

– Jeg vil være Langemann!

– Jeg vil være Kaptein Sabeltann!

– Nei, det skal jeg være!

Til slutt ble man enige om at flere kunne være Kaptein Sabeltann.

Restaurert

Da båten endelig var på bakken og gangplanken hadde kommet opp, stilte ungene seg pent opp på rekke og ventet på å borde båten. De måtte imidlertid pent vente på at Gjermund Riise Hoel, som har bygd båten, var ferdig med å få opp masta.

Faktisk rå har han restaurert den. Det var opprinnelig en gammel robåt som sto i sandkassa på barnehagen.

– Den var godt over pensjonsalder for å si det sånn, men jeg så potensial i den. Det var artig å jobbe kreativt og gjøre noe med den, sier Riise Hoel som har brukt 30 timer på å få den i stand.

Sjørøverflagg

Han jobber til daglig for LH bygg som har stått for materialene til skipet. I tillegg sto Byggmakker for transport og heis.

– Det var et lite samarbeidsprosjekt, sier tømreren som har en sønn i barnehagen og har hatt unger der i 10 år i strekk.

Barnehageassistent Ingunn Hevle står og smiler om kapp med ungene og er veldig glad for å få båten på plass.

– Det er helt fantastisk. Sist vi så den var den jo en falleferdig robåt. Gjermund har drevet og fortalt om prosessen hele veien. Ungene har også gledet seg veldig, sier hun og kan fortelle at det er de som har laget sjørøverflagget i toppen av masta.

Og da den endelig var skrudd fast fikk de glisende ungene innta båten. Og da den første respekten for det nye leketøyet var borte var det herjing og hoiing som sto på programmet.

SE BILDESERIE HER

SJØRØVERSKIP: Gjermund Riise Hoel skrur opp masta, mens ungene har stilt seg pent opp og venter.
PLANKEN: Sjelden har så mange hatt lyst til å gå planken som når Gjermund Riise Hoel la den opp.