OPPDAL: – Når vi har så mye bra materiale etter Prosjektkoret er det for galt at det bare skal ligge ubrukt, sier Frode Haarstad. Nå kan alle gå inn på TV2s nettsider og stemme frem Prosjektkoret som Norges beste kor.

– Dette er et initiativ fra Bodil Hokseng, forteller Frode Haarstad.

– Hun har sett korprogrammet på Tv2 og sett at det går an å melde på egne kor. Konkurransen kommer i kjølvannet av programmet «Det store korslaget», der kjente artister kjemper om å utvikle det beste koret av amatører.

Hokseng selv forteller at hun har snakket med flere som ble gira på ideen.

– Jeg kontaktet vår gamle korleder Olav J Hoel og i samarbeid med ham kom vi frem til fem til syv aktuelle låter av de totalt omtrent åtti sangene koret har fremført.

Hoel selv er for tiden turneleder for Norgesturneen med det norske bandet BigBang, og nå er det Bodil Hokseng som leder prosjektet.

Hokseng har også vært i kontakt med ledelsen i Kor Livåt som straks tente på ideen.

Da Prosjektkoret tok en pause i 2006, stod Kor Livåt opp som en fugl Fønix, der de flinke og syngeglade oppdalingene kunne holde interessen ved like.

Bodil ringte Frode Haarstad for teknisk bistand, og nå begynner det å ta form.

I første omgang har de dannet en gruppe på Facebook, og de har registrert Prosjektkoret på TV2s nettsider.

Mål for dagen er å laste opp videoer.

Prosjektkoret har aldri sluttet å eksistere, men det er et prosjektbasert kor som ikke har forlovet seg på at det skal holde på hvert år, forteller Haarstad.

– Hvem vet, om dette viser seg å få nok respons, er det urettferdig å utelukke at Prosjektkoret plutselig kan bli å høre igjen på et eller annet hvis.

– Hva var så bra med Prosjektkoret?

– Det var et banebrytende korprosjekt for Oppdal sin del. Bare det å bruke den type låtmateriale som folk utenfor kormiljøet kjenner og har et forhold til, og i tillegg klare å samle så mye folk som deltagere og publikum.

Du må huske på at vi bygde om en hel idrettshall for å få plass til alle.

Det skal en ifølge Haarstad ikke tro når en ser bildene.

– Det er helt ufattelig at det er vår stygge idrettshall, sier han.

Alt ble gjort av lokale krefter som definitivt ikke driver med dette til daglig, legger han til. Samlingsinnsatsen og gevinsten er ganske unikt i Oppdalshistorien.

Prosjektkoret
Korsang og tre hvite flagg på scenen førte oss langt ut på havet. Prosjektkoret
Prosjektkoret