Inger-Lill Sundsethaug sang seg til en reise for inntil ti tusen kroner, da hun vant lørdagens talentkonkurranse under After-Sau i festivalteltet.

I skarp konkurranse med Jørgen Nygård, Mats Egil Toftaker, Geir Magne Rønning og Bjørn Størvold, var det Inger-Lill, opprinnelig Kviknedøl, men forlengst bosatt i Oppdal, som fikk flest stemmer fra folkejuryen ute i salen.

- Jeg har forholdsvis null erfaring, er veldig nervøs, men jeg elsker countrymusikk, sa Inger-Lill like før hun skulle entre scenen.

Inger-Lill fremførte "I miss my Mary" av Hal Ketchum på en overbevisende måte, der kjærligheten til sjangeren kom tydelig frem og selv om hennes mannlige rivaler så avgjort gjorde sine saker bra, ble dette en triumf for konkurransens kvinnelige deltaker.

Frode Haarstad er en entuiastisk arrangør av After-Sau, og selv om arbeidsdagene blir lange og antall timer søvn tilsvarende få i dagene før, og under festivalen, er det verdt det, synes han.

- Dette er den største og artigste festen vi har her i Oppdal på høsten. Ja, det er faktisk verdt alt slitet, sier han.

Før han introduserer bandet "Næver gos country", og på rekke og rad kaller mer eller mindre nervøse sangtalent opp på podiet.

Jørgen Nygård fra Innset, for eksempel, har aldri stått på en scene før i sitt liv. Han innrømmer at han er skitnervøs, og skylder på kapellmesteren for at han meldte seg på.

- Jeg snakka med Frode på Vinstrafestivalen, og da ble det så han overtalte meg, sier debutanten til Opdalingen, bare sekunder før han fremførte "Your man" av Josh Turner med fyldig bass og stor sjarme.

Frode Haarstad har en litt annen versjon av det som ble sagt og avtalt i sene kveldstimer i Gudbrandsdalen, uten at han føler trang til å utdype dette nærmere.

- What happens in Vinstra, stays in Vinstra", sier han kryptisk og gliser.

Bandet "Næver goes country", som foruten Frode selv, bestod av Raymond Ness, Pål Tore Holten, Jarleif Vågen og Kristoffer Finnanger Lysgård, akkompagnerte i tur og orden talentene, før de overtok scena og med stor musikalitet og ditto spilleglede, sørget for at Oppdal gikk køntri utover de sene kveldstimer.

Noen fotominner fra Oppdal goes country ser du øverst i artikkelen