Det er tjukt av mennesker i hele sentrum i dag, og folk Odalingen har snakket med kan ikke huske at det noen gang tidligere har vært så folksomt i forbindelse med Fjell og Fårikålmessa.

Klokken 12.00 serverte Inga Flatmo og hennes stab i matteltet den aller første porsjonen med fårikål. Det blir ikke den siste.

- Det går nok med 1500 porsjoner i løpet av helga. Vi garanterer kvaliteten og at dette er nydelig mat. Det eneste problemet vi ser for oss, er den lange køen, sier Inga Flatmo på vegne av det vi godt kan kalle et familieforetak.

Bak disken står nemlig Ingas datter, barnebarn og oldebarn. Mary Flatmo, Ole Jørgen Flatmo og Enya Fagerhaug er sammen med overoppsynssjefen kvartetten som øser på tallerken etter tallerken med lokale delikatesser til sultne kunder.

Aller først ute til å teste smaken på årets utgave av nasjonalretten, er Gunnar Guldstein fra Tustna. Gunnar besøker jevnlig Oppdal.

- Vi er ofte her i Oppdal og det er alltid trivelig å komme hit. Vi bor alltid på Skifer, det er liksom hytta vår det, sier han og skynder seg til bordet for å stagge sulten.

Lørdag opprant med det samme praktfulle høstværet vi etter hvert er blitt vant til i det siste og det er nok en medvirkende årsak til at tilstrømmingen av folk til Oppdal i helga er så stor.

Langs innfartsveiene var det i formdagstimene fortsatt tett trafikk inn mot sentrum og messeområdene.

Både store og små har mye å se og være med på  under Fjell og Fårikålmessa. Og skulle man bli litt sliten av å se på hyttetomter eller ny bil, er det jo bare og sette seg ned og ta en liten time-out, bare du selv selv og avisa.

Se glimt fra dagens folkefest øverst i artikkelen.