- Vi kan melde om en skade i Oppdal og en i Rennebu, begge utenfor anlegg, men i tilknytning til løypenettet, opplyser Røde Kors-frivillig Mats Berge Rambraut til Opdalingen mens vi er innom Røde Kors-hytta øverst i Vangslia.

På skjærtorsdag sørget været for å legge en demper på påskeaktivitetene ute i fjellet og løypene, men langfredag bød på knallvær og da blir det også ekstra jobbing for Røde Kors.

Rambraut er fra Melhus, men tilbringer påska i Oppdal; ikke i skiløypene eller på afterski, men som frivillig vaktmannskap i regi av Røde Kors. Mats og totalt 58 frivillige har vakt rundt om i Sør-Trøndelag.

- Det blir mer som en livsstil, Røde Kors er en organisasjon som gir oss som er med så mye at vi nesten blir avhengig av det, forteller den unge karen med et smil.

Der vi står ved balkongdøra i hytta kan vi høre musikken fra afterski-festen lenger nede i Vangslia. Gjengen fra Røde Kors er i ferd med å varsle inn dagens aktivitet sentralt og ungdommen har andre ting enn afterski å tenke på.

- Etter påska så er det tilbake til jobben. Dette er det som er påskeferie for oss som liker å holde på med dette, forteller Rambraut.

- Det er veldig sosialt og vi blir nesten som en stor familie, forklarer han.

Dagens rapport fra vårt fylke lyder som følger:

I dag kan Sør-Trøndelag Røde Kors melde om 7 rapporterte skader i påskefjellet. Det innebærer 0 skader i anlegg og 7 skader i terreng. Utfarten i hele distriktet har vært høy. Mest utfart har det vært i Røros, Oppdal, Rindal, og Orkdal, med minst utfart i Meldal og Singsås.

Tilbakemelding på føret er at det i store deler av distriktet er bløt og råtten snø.  Vi ber derfor publikum om å utvise varsomhet ved kryssing av vann, elver og bekker.

Også i år er Hjelpekorpset i Sør-Trøndelag Røde Kors i forhøyet påskeberedskap for å trygge både innbyggere og turister i fjell og by. På  syv hytter/depot og med 11 hjemmevakter er våre 18 korps i beredskap med 58 godkjente og godt trente frivillige påsken 2017. Nasjonalt er 1200 hjelpekorpsere i påskeberedskap på 150 vaktstasjoner over hele Norge.

Så får vi håpe at gjengen øverst i Vangslia og på de ni andre hyttene rundt om i fylket får minst mulig å gjøre resten av påska.