Bortsett fra perioder på lørdag vil kommende helg preges av regn, sludd og snø. Som en slags trøst for dem som skal være mye ute kan det nevnes at vinden ikke blir spesielt sterk noen steder.

I Trøndelag, Møre og Romsdal og på hele Vestlandet blir det en lørdag med spredt bygevær. Også her er dette nedbør i form av regn ved kysten, snø og sludd i indre strøk og i høyden. Temperaturene vil ligge rundt 5 grader, kan statsmeteorolog Arild Mentzoni fortelle.

Slik er det bare

– Mange hadde nok håpet på flere varme solskinnsdager, er ikke dette litt vel kaldt nå da?

– Nei, dette er ikke så uvanlig. Det er slik det er i april og mai. Det kan svinge mellom virkelig varme dager og ganske kaldt, sier Mentzoni.

– Vi kan kanskje forvente litt varmere til uka?

– Nei. Det ser ut som det kjølige været vil vedvare.

Se lokalt værvarsel: | | | | | Voll

Snø flere steder

For resten av landet varsler Mentzoni slik vær:

Østafjells og på Sørlandet vil temperaturene svinge mellom 3 og 7-8 grader. Her kan det bli litt sol på lørdag, men bygeværet siger inn på ettermiddagen, også her som sludd og snø enkelte steder.

Finnmark og Troms får en del sol på begynnelsen av lørdag. Men så skyer det over på kvelden og det kan bli vind opp mot kuling på kysten. Temperaturene blir omtrent som de har vært til nå, mellom 0 og 6 grader.

I Nordland blir det også mye opphold lørdag, med noen byger i form av regn ved kysten og som sludd og snø i indre og høyereliggende strøk.

Varmerekord

Søndagsværet bringer med seg mer nedbør av samme sort i Finnmark, Troms og Nordland, med kuling på kysten lengst i nord. Temperaturene ligger mellom 2 og 5 grader.

I hele Sør-Norge blir det omtrent samme forhold som på lørdag:

– Vestlandet og Trøndelag må nok tåle litt mer sludd og snø, mens de får noe mer sol østafjells, sier statsmeteorologen.

Dermed er det bare å legge bort shortsen, plukke fram sydvest og votter og varme seg på minnet om onsdag 2. mai, årets varmeste dag hittil med 24,9 grader i Byglandsfjord i Aust-Agder. (ANB-NTB)