OPPDAL: begge lagene som møttes på Oppdal kunstgras er dermed ferdig med årets serie. Lagene endte som nummer tre i hver sin ende av tabellen i 5. divisjon av deling 8; Oppdal tredje nederst og Vestbyen som nummer tre forfra med henholdsvis 14 og 31 poeng.

Søndagens oppgjør endte 0-2 etter at det sto 0-1 ved pause. Begge resultatene gir et rimelig godt bilde av kampen. Med litt mer flaks og dommerne litt mer på sin side, kunne Oppdal ha kapret poeng, men det skjedde altså ikke.

Det er ikke lett å være ensom dommer uten medhjelpere på linja i en fotballkamp. Da dommer Petter Eriksen lot Frode Vollum se rødt fem minutter før pause, var det flere på sidelinja som følte at de så lignende farger. Til og med fra motstanderbenken fikk Oppdal moralsk støtte i at selv om det var like utenfor Oppdals 16-meter, og Vestbyen var i angrep, var det en real kamp mann mot mann, som i verste fall skulle resultert i gult kort.

Slik ble det imidlertid ikke, og Oppdal måtte spille hele andre omgang med ti mann. Det gjorde for øvrig laget på en måte det kan være bekjent av. Målt i angrep og nestensjanser, var nok hjemmelaget langt mer på hugget i de siste 45 minuttene, enn før hvilen.

Da Vestbyen la på til 2-0 et kvarter før slutt, ble det vankelig å håpe på hjemmeseier. Frisparket i kampens siste minutt var imidlertid så eminent at det nesten var en David Beckham verdig. Dessverre smalt det i tverrliggeren og over krysset.