En person lå i går fortsatt på overvåkningen på St. Olavs Hospital etter bussulykken i Nåverdalen tirsdag formiddag. Til sammen ti personer ble lagt inn på sykehus etter ulykken.

RENNEBU: St. Olavs Hospital opplyste onsdag at situasjonene for den ene polakken fortsatt var uavklart. De øvrige som var lagt inn på sengeposter, betegnes som «ikke hardt skadd». To av passasjerene ble operert for bruddskader tirsdag ettermiddag. Det ble også bekreftet at en busspassasjer var sendt til Orkdal sykehus. Også Tynset sykehus mottok skadde fra ulykken.

41 personer

Det var ved halv ti-tida tirsdag morgen at en buss med polske arbeidere på vei til Elkems fabrikkanlegg i Mosjøen, kjørte av veien på Rv3 like nord for kommunegrensa mellom Tynset og Rennebu. I bussen befant det seg 37 passasjerer og fire sjåfører. Politiet var allerede på vei for å assistere ved et trailervelt 500 meter lenger nord, da meldingen om bussulykken kom.

Det ble slått full alarm med utrykning av politi og ambulansepersonell fra både Rennebu, Oppdal og Tynset. I tillegg kom to luftambulanser og et Sea King-helikopter til stedet. Rennebu brannvesen rykket ut med 15 mann. Også brannmannskaper fra Kvikne ble kalt ut, men dimittert etter hvert.

Varmestue

Politiet etablerte umiddelbart varmestue for polakkene i et fjøs like ved ulykkesstedet. Etter hvert ble det rekvirert buss fra Tynset og de 31 passasjerene som ikke var sendt videre med ambulanse, ble sendt med buss til et omsorgsrom som Rennebu kommune opprettet i samfunnshuset på Berkåk. Kommunens katastrofeteam ble kalt inn, og det ble skaffet til veie en polsktalende tolk.

Glatt vei

På en pressekonferanse tirsdag klokka 15.00 opplyste politiet at det var svært glatt på stedet der ulykken skjedde. Det satt i sammenheng med at det bare noen hundre meter lenger sør var tørr asfalt, kan være forklaringen på at bussen kjørte ut. Ulykken skjedde i en svak høyresving og bussen kjørte ut på veiens venstre side, der den skled rundt 15 meter på siden før den stoppet.

Skadestedslederen, politibetjent Helge Sumstad presiserer at bussen hadde svært gode dekk i forhold til mange andre østeuropeiske kjøretøy som trafikkerer veiene i distriktet.