OPPDAL: Like før klokken 23.00 i går kveld ringte en hytteeier inn til politiet og fortalte at noen hadde skutt opp tre - fire røde nødraketter ved Gjevilvatnet, nærmere bestemt ved Osen.

– Vi satte umiddelbart i gang faste rutiner med å varsle Hovedredningssentralen, sendt ut folk og varsle frivillige, forteller operasjonsleder Erling Landrø til Opdalingen.

– Det var fint vær med minus fire grader og stjerneklart, men vi kunne ikke observere noe som kunne tyde på at noen var i nød. Det ble derfor trukket den konklusjonen at det var overveiende sannsynlig at noen unødvendig hadde brukt nødraketter. Og det liker vi svært dårlig, sier operasjonslederen ved Sør-Trøndelag politidistrikt.

– Vi kan jo aldri vite hva som har skjedd når nødraketter blir sendt opp, og vi er nødt til å rykke ut. I dette tilfelle ble det skutt opp tre - fire stykker som ble hengende lenge i lufta, men søket ga ingen resultater, forteller Landrø.

– Vi har heller ingen melder om savnede personer i området og det er ingen som har ringt inn for å få hjelp. Søket ble derfor avsluttet som falsk alarm.