Under den store styrkeprøven mellom Trondheim og Oslo i sommer kjørte mannen i sin SUV mellom Berkåk og Oppdal så tøft at det holdt på å skje ulykke.

- Vi var sikre på at dette forsøket på forbikjøring ville ende med en kollisjon mellom tiltalte og den møtende bilen, sa vitner i Sør-Trøndelag tingrett.

Flere ganger skal sjåføren ha tatt farlige forbikjøringer av syklister, og en gang like før en sving hvor han la seg i motsatt kjørefelt.

Nesten kollisjon

I følge vitner skal dette ha medført at han holdt på å kollidere med en møtende bil. Flere syklister var redd for å bli truffet av bilisten, og måtte kaste seg til siden.

Flere ganger skal det ha vært nær en kollisjon.

Slike hendelser opplever syklister ofte, og mange mener bilister skaper stor fare for syklister på veien.

Tidligere sykkelproff Dag Erik Pedersen er rystet av slike hendelser, og sier til VG at det er på tide at slik kjøring blir straffet.

Skulle rekke butikk

Mannen forklarte i retten at han skulle rekke en butikk på Oppdal, og skal i følge flere vitner ha kjørt aggresivt.

En politipatrulje fra Støren lensmannskontor prøvde å ta opp jakten på mannen, men dette fikk ham ikke til å stoppe.

I retten skal mannen ha sagt at han ikke trodde at det var ham de jaktet på.

Ny førerprøve

Føreren stoppet ikke før han var fremme ved butikken han skulle rekke i Oppdal, og der mente mannen i 70-årene at han ikke hadde kjørt spesielt farlig.

Likevel mente politiet på stedet at dette kunne ført til ulykker, og var ut fra det de selv så sikker på at han kom til å lage en ulykke.

Nå er mannen dømt til fire måneder uten førerkort og 7200 kroner i bot. Mannen må også ta den praktiske førerprøven på nytt.