FRIIDRETT: Kretsmesterskapet i terrengløp ble arrangert i forbindelse med Løkkasprinten på Vikhammerløkka. Ådne Norland var eneste deltager fra Vollan Oppdal Friidrett. Vinner av klasse gutter 15 år ble Tomas Renå fra Hommelvik. Han vant nesten alt han var med på i fjor, og slo Ådne grundig i en del løp.

Under KM hadde Ådne bestemt seg for å henge på og selge seg dyrt. Renå åpnet knallhardt og fikk noen meter, men Ådne holdt stand og kom i mål drøye to sekunder bak Renå.

– Jeg er godt fornøyd med løpet. Tomas åpnet knallhardt, men jeg ble med på farten hans. I tilsvarende løp i fjor var han lenger foran meg. Det gjorde godt å få denne sølvmedaljen. De siste to årene har vært preget av skader og vondt, men i dag var det moro, sier sølvgutten fra Røskattveien.

Ådne har nettopp gjort unna en bra skisesong, men han innrømmer at han er nærmere de beste i landet uten ski på beina. I vinter har han trent alternativt og har fått god behandling for problemene med hælene sine. Gutten har vokst ti centimeter, og det vises godt når han legger i vei.

I påska var han på treningssamling på Algarvekysten. Her la han et godt grunnlag inn mot terreng-KM og sesongen. På trening legger han vekt på allsidighet for å skåne beina sine.

– Neste utfordring blir Holmenkollstafetten. Men det spørs om det blir stafett. Mange har trekt seg og det er fare for at vi må bli hjemme i stedet for å dra på vårens vakreste eventyr, sier Ådne. VOF vil ta avgjørelsen om de skal ha lag eller ikke denne uka.

Men stafett eller ikke, vi får nok høre mer til 15-årige Ådne utover sommeren.