OPPDAL: Det var tid for premiere på «Hamsuns gate» med tre av Nationalheatrets mest profilerte skuespillere. Anneke von der Lippe, Kai Remlov og Gard B. Eidsvold.

– Vi har trolig den beste og råeste sexscenen i norsk skuespillerhistorie de ti siste år.

Det hevdet Anneke von der Lippe som mandag ankom Oppdal sammen med resten av ensemblet i «Hamsuns gate».

– Publikum inviteres på bar med skuespillerne, med mørke og morsomme historier i natten basert på Knut Hamsuns noveller, sier en fornøyd kulturhussjef Bjørn Andreassen.

For alle

En trenger ikke å være en Hamsun-kjenner eller ha noe forhold til forfatteren for å få glede av forestillingen.

– Hvis man lager er teaterstykke som krever at en har lest boka på forhånd er det ikke noe godt teater, sier skuespillerne.

«Hamsuns gate» hadde urpremiere på Nationaltheatret 5. februar, og i går kveld var det altså turnepremiere i Oppdal kulturhus.

Spennende setting

– Vi møter skuespillerne på en kafé ikke ulik Edward Hoppers bilde Nighthawks fra 1942 - et av de mest kjente amerikanske bildene overhodet. En perfekt setting for et stykke som handler om lyssky affærer, hemmelige lyster, ensomhet og ønske om tosomhet, sier Andreassen.

Med seg på scenen har de musiker Terje Johannesen. En spennende setting som Andreassen håpet mange vil få med seg.

Stykket har fått riksavisene til å trille til terningkast fem.

På premieren fikk kulturhuset besøk av regissør Yngve Sundvor, som har gjort suksess som Norges fremste forløser av Knut Hamsuns diktning på scenen. Han fikk Hedda-prisen for «Sult» i 1999 og har også satt opp «Pan» og «Markens grøde».