OPPDAL: Oppmøtet så noe snevert ut rett før åpningen klokka sju. Det var derimot nesten fullt på torget da alpinistene fra Oppdal Alpin kom inn med fakler og ski på bena etter en tur ned Hovden omtrent en halvtime senere. Noen minutter før hadde dessuten rekruttene i alpinklubben kommet inn og satt sine fakler i scenekanten. Det var Per Asphaug som geleidet publikum gjennom åpningen.

– Vi ble positivt overraska over hvor mange som møtte opp, spesielt med tanke på at vi konkurrerer med OL, sier en fornøyd Heidi Hokseng.

Hun er stolt over det varierte programmet Vinterfesten tilbyr. Variert ble det også under åpningsseremonien. Etter at Ola Røtvei hadde åpnet festen med rosende ord om samarbeidet i næringslivet og byggingen av Oppdal som en vinterdestinasjon ble det flere innslag på snøscena.

Siri Volden trosset minusgradene med trompeten og sørget sammen med band for en vakker presentasjon av «Vidda». Etterpå ga Kristoffer Østhagen, Erlend Skarsheim og Øyvind Dørum i The Stuping Haukråks lattermusklene en gjennomgang. Heretter ble det filmpresentasjoner på storskjerm, men det kunne se ut som at det begynte å bli kaldt for de frammøtte, som begynte og dra under filmpresentasjonene.

– Vi kommer nok til å komprimere åpninga litt til neste år, sier Heidi Hokseng.

Les mer i Opdalingen lørdag

FIN MUSIKK: Siri Volden viste fram en riktig så stemningsfull versjon av «Vidda» under åpninga.