OPPDAL: For en måned siden spente skoleungene i Oppdal på seg skiene og la i vei. I hver eneste skolekrets strakk de sine skispor langt av lei. De gikk på ski til skolen, de gikk på ski i friminuttene, de gikk på ski heim igjen og de gikk på ski om ettermiddagen. De ivrigste sov med ski og drømte om nye mil.

Denne usedvanlige skiiveren var dratt i gang av Snøhetta IL, FYSAK og hver enkelt skole. Det ble organisert en skolekamp og sluttresultatet viser at Drivdalsungene er de ivrigste skiløperne i Oppdal. Videre nedover følger Midtbygda, Vollan, Lønset, Aune og Oppdal kristne grunnskole. Til sammen gikk de om lag 600 elevene 94287 kilometer på ski. En lengde som tilsvarer over to ganger rundt jorda. En bil må kjøre i 140 km/t døgnet rundt i hele denne måneden for å komme like langt!

Under premieutdelingen ble det sagt at i uke 11 spurtet Midtbygda så kjapt av sted at Petter Northug ville ha blitt parkert. Dermed fikk Midtbygda «Spurtprisen».

«Storsmellprisen» gikk til Oppdal kristne grunnskole. OKGS var helt i kjelleren etter uke 10. Men så tok elevene seg sammen og økte formen med 500 prosent på under ei uke. Ingen av de store skistjernene kan skilte med en lignende formstigning.

«Presisjonsprisen» gikk meget velfortjent til Lønset skole. I to av ukene gikk elevene henholdsvis 1013 km og 1012 km. Maken til presisjonsarbeid på ski har neppe noensinne tidligere blitt gjennomført.

Mens vært var som dårligst og ungene på de andre skolene slet med motivasjon langt ned i kjelleren, slo Vollan til stayer, styrke og seighet. Juryen var derfor ikke i tvil om at Vollan skulle ha «Råtassprisen».

Aune er den største av skolene i Oppdal, og derfor var det ikke overraskende at ungene på Aune samlet flest kilometer. Ungene på Aune gikk til sammen 46875 km, altså en distanse som tilsvarer en runde rundt jorda. «Distanseprisen» kunne derfor ikke gå til andre enn Aune.

Men best av alle ble altså Drivdalen skole. Det er der de ivrigste skiløperne i Oppdal går. For sin mil etter mil på ski kunne de under premieutdelingen motta første andel i en vandrepremie bestående av en «ekte» gullbarre fra Oppdalsbanken. Den var så tung at ordfører Ola Røtvei bare så vidt klarte å løfte den opp da han skulle gi den til Drivdalsungene.

De ivrigste sov med ski på beina