OPPDAL\RENNEBU: Det er fordi når en person spilt for 100 kroner hos Norsk Tipping går fem kroner direkte til det idrettslaget som personen ønsker å støtte.

Idrettsforbundets 12.500 idrettslag er kvalifisert for ordningen. Det vil si at alle som spiller Norsk Tippings spill fra 1. mars kan få mulighet til å velge sitt idrettslag som mottaker av inntil fem prosent av spillinnsatsen.

Det eneste idrettslagene trenger å gjøre for å ta del i Grasrotandelen fra 1. mars er å registrere seg i Frivillighetsregisteret hos Brønnøysundregistrene innen 1. februar. Frivillighetsregistreringen startet allerede 2. desember 2008, men så langt er bare i underkant av 1500 idrettslag registrert. Idrettsforbundet er bekymret over at så få er meldt inn.

- Vi har sendt ut to meldinger til klubbene, men svært få idrettslag har registrert seg. Nå må alle gode krefter sørge for at det lokale idrettslaget gjør jobben med å bli registrert, slik at de lokale idrettslagene får mest mulig ut av Grasrotandelen fra Norsk Tipping, sier idrettspresident Tove Paule.