OPPDAL: Eva Øie fra Rute 4 forteler til Opdalingen at konserten er et samarbeidsprosjekt mellom Hemne og Vinje Songlag, og Rute 4, som har fått med seg Drivstuens som musikalsk følge.

Marit Lian er koreograf, og Oddrun Gisnås er dirigent for begge kor.

Korene har øvd på det samme materialet siden jul, og Hemne og Vinje har allerede hatt forestilling, til publikums fornøyelse.

– Det har vært veldig hektisk og krevende. Det er mye koreografi, men det blir kjempefint. Vi har lagt inn skøyeraktige ting imellom. Flere av sangene har solister.

Oddrun Gisnås forteller at hun lenge har sett for seg hvordan det skal bli.

– Det blir litt annerledes enn man er vant til. Det krever mye av dem som skal lære tekster, her blir det ikke noe hjelp underveis.

Med kjente melodier som Kalle Schevens vals, Fridtjof og Carmensita, Rosa på ball, og så lenge skutan kan gå, følger repertoaret visedikteren og sjømannen Taube, fra han reiste til sjøs, og kom hjem igjen.

Musikken er en ren vårfornemmelse.

– Det blir en fin start på sommeren, lover dirigenten.

8. juni blir det forestilling i kulturhuset, og 13. juni ny forestilling i Skogtun. Rute 4 lover flere forestillinger til høsten.

FRA FORESTILLINGEN: Bilde tatt av Edna Hovden, avisa Søvesten.
LESER TEKSTEN: Inge Asla og de andre i Rute 4 har noen timer med pugging foran seg når de skal kunne alle Evert Taubes tekster utenat.