OPPDAL: Oppdal brann- og redningstjeneste utlyser i disse tider flere ledige deltidsstillinger. Et av kravene er at du skal ha førerkort klasse CE og kunne kjøre lastebil med henger.

– Vi utreder et samarbeid med Trondheim, og de har sagt klart i fra at vi har for få sjåfører, sier brannmester Stein Bjørgen.

Opplæring

Få sjåfører, en sykemelding og en permisjon er noe av grunnen til at de trenger flere deltidsbrannmenn som kan fungere som røykdykkere.

– Også skal det heller ikke stikkes under en stol at flere av oss begynner å bli eldre. Derfor haster det litt med å få inn nye folk og komme i gang med opplæringa, sier Bjørgen, som forklarer at en grunnopplæring som brannmann og røykdykker tar rundt et år.

For å få jobben stilles det også krav til god fysisk og psykisk helse, at man har både arbeidsplass og bosted i nærheten av brannstasjonen.

– Derfor er det litt utfordringer å finne folk som kan være med, sier Bjørgen.

En guttedrøm

– Hvorfor vil man bli brannmann?

– Det er jo en guttedrøm. Spør du i barnehagen vil flesteparten svare at de vil bli brannmann eller politimann når de blir store, sier brannmesteren med et smil.

– Men dette er et veldig interessant yrke som det er enkelt å motivere seg til. Du hjelper folk og du blir alltid ønsket velkommen. I tillegg er det et veldig godt miljø her som jeg har inntrykk av at alle trives godt i, fortsetter Bjørgen.

Han oppfordrer alle som har muligheten til å sende inn søknad. Kvinner, så vel som menn. Den øvre aldersgrensa er 40 år, men man vil helst ha søkere i aldersgruppa 25-35. Stillingsannonsen ligger ute på Oppdal kommunes hjemmesider og søknadsfristen er 1. februar.