Det er en stund siden hendelsen på fjellet Loddo 22. juli. Men Tordis husker det som skjedde veldig godt. Selv synes hun saken er blitt vel mye blåst opp.

– Jeg har lest om saken i mange aviser og sett den på Tv. Jeg skjønner ikke at en brukket ankel skal kunne skape så mye ståhei, flirer hun.

Møtte redningsmann

Søndag fikk Klefstad møte sin redningsmann igjen. Han var på tur til Lofoten på ferie, og kom innom Brennhaugen for å hilse på.

– Det var veldig hyggelig å treffe han. Han er en veldig koselig fyr. Det kan hende de kommer innom på tur ned igjen også, sier Klefstad.

Klefstad var på tur sammen med sin onkel da ulykken skjedde. De to hadde planlagt en lengre tur, men etter at de hadde besteget den første toppen og skulle gå ned på baksida begynte Klefstad å skli.

– Det stakk opp en del røtter og de var glatte å gå på. Jeg skled fortere og fortere inntill jeg kjente at jeg brakk ankelen, sier hun.

De verste smertene gav seg fort, og hun klarte å komme seg de 200-300 meterne opp på toppen igjen.

– Vi skjønte jo at det bare var å prøve å komme seg hjem igjen. Men når jeg kom på toppen og skulle til å gå ned, klarte jeg ikke å gå lengre. Vi måtte ha hjelp, sier Klefstad.

Løp opp

Heldigvis hadde de med seg telefon og onkelen ringte etter hjelp. lensmannen i bygda ble underrettet og han tok like godt beina fatt for å vurdere situasjonen.

– Han løp opp til oss og ringte etter luftambulanse når han kom fram. Men ambulansen hadde hviletid og kunne ikke komme. De foreslo at vi skulle ringe Sola for å få et SeaKing helikopter, sier Klefstad.

Det ble mye fram og tilbake, og til slutt ble lensmannen irritert over manglende handlingsvilje. Han tok saken i egne hender, bokstavelig talt. Klefstad ble båret ned på ryggen til lensmannen.

– Det var faktisk en veldig morsom tur ned. Vi fant tonen med en gang og han spøkte og fortalte vitser. Hvis jeg klaget over at det gjorde vondt ba han meg bare om å holde kjeft, flirer Klefstad.

Turen ned gikk veldig greit, og da de kom ned ventet hele kavaleriet.

– Det var full utrykning med politibil, brannbil og sykebil. Jeg fikk nesten sjokk da jeg så alt oppstyret. Jeg syntes det var veldig mye for en liten brukket ankel, smiler Klefstad.

Washington Post

Det var mange som la merke til den spesielle redningsaksjonen. Til og med i Washington Post kan Tordis lese om seg selv. Tittelen på artikkelen er :Norwegian Sheriff carries woman to safety.

– Det har vært helt vilt med Tv og aviser. Jeg fikk til og med en telefon fra noen som sa de ringte fra Se og Hør. Da hadde det vært så mye oppstyr at jeg trodde nesten på dem. Men heldigvis var det bare noen som tulla med meg, flirer Klefstad.

Turen ned fra fjellet betegner hun som uproblematisk, det var togturen hjem fra Bergen som var tøffest.

– Jeg og datteren min Inger Anne var på ferie da dette skjedde. Hun var veldig flink på hjemturen og ordnet med alt fra bagasje til å trille meg rundt i rullestol med nygipset fot, smiler Klefstad.

Hun måtte operere ankelen etter bruddet, og må belage seg på en lengre tids sykemelding.