For 29. år på rad, er Kjell Haugland ferdig med boka «Bøgda vår». Redaktøren er sliten, men fornøyd med resultatet. RANVEIG STORLI SAKSHAUG

OPPDAL: – Opplegget er det samme som før, men i år har jeg stått for sidemontasjen. Det ble en del arbeid, i tillegg til redigeringen av innholdet, forklarer redaktør Kjell Haugland.

Han er fornøyd med årets bok, og er glad han er ferdig.

Mange vil bidra

– Nå kan jeg begynne arbeidet med neste års bok. Det har vært veldig lett å få tak i artikkelforfattere, så jeg har nesten nok stoff allerede til den neste boka, forteller Haugland.

Blant årets tekstforfattere finner vi blant annet Odd Gunnar Jære Hoel, arkeolog Anne Lise Fløttum og journalist Lars Gisnås. Blant historiene finner vi bakgrunnen til teppet i kirka og en kriminalhistorie om et mord.

Maleri fra Storlidalen

På forsida av boka er det et maleri av Dagfin Werenskiold. Motivet er fra Storlidalen, fra den gamle stua på Ekra, og viser Arnt A. Storli med barnebarnet Gunnar Storli.

– I dag henger dette bildet på Nasjonalmuseet, forteller Haugland.

– Lei av boka si

Han håper folk setter pris på boka. Men selv kommer han ikke til å åpne den med det første.

– Nei, jeg orker ikke se den. Jeg blir litt lei, sier en sliten redaktør.

Fredag kveld 26. oktober presenteres boka for publikum i OMM. Da skal også Ingeborg Donali fortelle om sin nye utgave av ordboka over oppdalsmålet, som kommer i november.

Videre blir det underholdning med Tore Fagerhaug og Tore Viken som «søng gammelt» og god servering fra Furkunt.