Styreleder Jan-Erik Larsen sier at styret har akseptert hennes ønske og at hun fratrer med virkning fra mandag 8. januar. Lars Steinar Ansnes, som er daglig leder i Opdalingen AS, blir konstituert som ansvarlig redaktør fra samme dato.

Kalseth går over i en stilling som redaksjonssekretær i Opdalingen og skal fortsatt være en del av avisas redaksjonelle ledelse. Hun har vært sykemeldt en periode på slutten av 2006, men er nå tilbake i avisa for fullt.

– Det er jeg glad for. Vi trenger henne der. Randi Grete Kalseth har lagt ned mye i redaktørjobben siden hun tok over i vår. Men konkurransesituasjonen i avismarkedet i Oppdal er tøff, og jobben er krevende. Og jeg har respekt for det valget Randi nå har gjort, sier Larsen.

Kalseth sier at hun har brukt sykemeldingsperioden og jula til å tenke gjennom situasjonen.

– I samråd med min familie har jeg kommet til at dette er det beste. Opdalingen er jeg fortsatt veldig engasjert i, og jeg skal love leserne å stå på videre i ny jobb. Jeg vil gjøre alt jeg kan for at Opdalingen skal bli et enda bedre produkt både for lesere og annonsører, sier Kalseth, som gleder seg til å kunne bruke mer av sin tid til journalistikk.

Styret i Opdalingen starter umiddelbart arbeidet med å finne ny permanent ledelse i avisa.