OPPDAL/OSLO: Gullsnitt ble etablert i 1994 og er reklamefotografenes egen prisutdeling.

I år stakk Oppdals-fotografen Ketil Jacobsen av med gullet i arkitektur-kategorien.

Juryens begrunnelse

I juryens begrunnelse heter det: «Mennesker!! Arkitekturen er jo til for oss mennesker, og juryen liker at de er med i arkitektur-fotografiet. Bildet viser et utsnitt av bygningen, og viser bruken av bygget, reflekser av omkringliggende bygninger og ikke minst, man ser både utside og innside. Fargene og kontrastene er gode, og du ser tydelig de ulike lagene i bildet. Dette er klassisk og godt gjort! Vi gratulerer med gull i arkitektur.

Juryen ble ledet av Lauren Wendel, visepresident og utgiver av magasinet Photo District News (PDN) og styremedlem ved The International Center of Photography (ICP) i New York. De andre var Aase E. Jacobsen – Redaktør i Aperitif, Ingrid Helsing Almås – Arkitekt og ansvarlig redaktør i Arkitektur N, Lars Hole – Møbeldesigner og gründer i Hole Design og Christian Bråthen-Nordland – Kreativ leder hos Recommended Norway.

– Jeg har blitt veldig imponert over det jeg har sett av bidrag. Landskapene fra en nykommer, humoren og originaliteten i norske reklamer og personligheten i portrettene, alt oversatt gjennom fotografiets internasjonale språk, sier juryleder Wendel.

Skal inspirere

Gullsnitts formål er å synliggjøre reklamefotografiet i Norge og har etablert seg som den viktigste konkurransen for reklamefotografi i Norge.

Gullsnitt har gjennomgått store endringer de siste årene, og den kanskje viktigste er at konkurransen nå inkluderer deltakelse fra byråene, for å sikre at vinnerne av konkurransen representerer det beste av hva som skapes innen reklame fotografi i Norge.

Gullsnitt skal inspirere både fotografer og byråer til å ta skrittet utenfor boksen og tenke nytt.