Det er et stort og variert program som i dag presenteres for åpningsuka i Oppdal Kulturhus. OVE KARLSVIK

AUNA: Programmet for åpningsuka i Oppdal kulturhus er i ferd med å bli klart. I dag legges billettene for flere forestilinger ut til salg. – Det er spennende gaver å legge under juletreet, sier programansvarlig for åpningsuka, Tori Nordbotn Bachke og markedsansvarlig Morten Haagensen.

Oppdal Kulturhus åpner lørdag 17. mars med åpent hus på dagtid og åpningsforestillingen «Låggå i Oppdal» med lokale utøvere om kvelden. Åpningsforestillingen blir vist to ganger denne kvelden.

Søndag 18. mars blir det åpent hus på formiddagen, og om kvelden kommer Riksteateret med forestillingen «Helt besatt» - en enmannsforestilling med Bjarte Hjelmeland.

Dagen etter er det klart for barnas kulturhusåpning. Da vil skoler og barnehager bli invitert til å lage program - og det vil bli vist en barneforestilling. Denne er foreløpig ikke avklart.

Tirsdag 20. mars overtar ungdommen kulturhuset. Det blir en soulkonsert for ungdomsskolen, og om kvelden blir det også en forestilling med ungdommelig tilsnitt. Programmet er foreløpig ikke klaret.

Erik Bye

Onsdag 21. mars blir det en stor forestilling med Erik Byes viser og dikt. Et stort knippe kjente størrelser som Lars Klevstrand og Henning Sommerro vil da stå på scenen.

Torsdag 22. mars spiller det nye og fremadstormende rockebandet New Violators i Oppdal kulturhus. Frontfigurer er vokalist Per Borthen og Gjermund Landrø - kjent fra Gåte.

– Dette er et band vi tror vil gjøre furore i tiden fremover, sier Tori Nordbotn Bachke. De gjorde stor suksess på Øya-festivalen og Storås-festivalen og er plateaktuelle.

Trondheimssolistene med Håvard Gimse som solist står på programmet fredag 23. mars. Det internasjonalt meritterte orkesteret vil da ha gjort unna sin tredje verdensturne.

Countryfest

Lørdag 24. mars inntar countrymusikken kulturhuset. Da kommer Jonas Fjeld med det amerikanske bluegrassbandet Chatham County Line. De har spilt en konsert i Norge tidligere - det skjedde i Drammen, og det ble en stor suksess.

Fra søndag 25. mars til onsdag skal kulturskolen feire sitt 20-årsjubileum. Det blir kveldskonsert både søndag og tirsdag, og i tillegg blir det skolekonserter på dagtid.

Opera

Torsdag 29. mars kommer Musikkteateret i Trondheim med den kjente operaen La Traviata. Solister i de store rollene er Hege Gustava Tjønn og Nils Harald Sødahl. Forestillingen ble vist i Trondheim tidligere i høst - med strålende kritikker.

Jazzbegivenhet

Fredag 30. mars er det klart for en stor jazzbegivenhet i Oppdal. Da kommer bygdas store sønn innen internasjonal jazz, Ingebrigt Håker Flaten med sin kvintett - og med fiolinisten Ola Kvernberg som gjest. Det blir en sjelden anledning for lokalt publikum til å høre Ingebrigt Håker Flaten, som er bosatt i USA og som har hele verden som arena.

Denne kvelden blir også programmet for neste års Swingin' Oppdal presentert.

Dagen etter - på palmelørdag, blir det et stort ungdomsarrangement i kulturhuset. Dette vil være et fint alternativ til den yngre garde som er for ung til påskas arrangementer på hotellene. – Det er foreløpig ikke klart, men vi lover et stort, kjent navn på programmet for ungdommene denne kvelden, foreteller Tori Nordbotn Bachke.

Utstillinger

Den første åpningsuka vil Oppdal kunstlag vise utstillingen «Høy himmel». Laget feirer 60 år neste år, og dette blir en fin anledning til å markere jubileet.

Den andre åpningsuka inntar kulturskolens bildefagelever kulturhuset med sin utstilling.

Påskehelga

Kulturhuset arbeider med å stable på beina et program også i påskehelga. Dette programmet er imidlertid ikke klart enda.

5. mai kommer Riksteateret med Linn Ullmanns forestilling «Nåde» med Bjørn Skagestad og Liv Bernhoft Osa i hovedrollene.

Billettsalg

Billettsalget til forestillingene som er nevnt ovenfor starter i dag. Billetter kan enten kjøpes via kulturhusets nettside, eller på biblioteket i Sagtunet.

– Vi håper at programmet for åpningsukene bidrar til at folk gleder seg det som skal skje. Vårt store ønske for kulturhuset er at det gjør oss mer sosiale og at huset kan bli en møteplass for alle aldersgrupper - at vi rett og slett får til et miljø som gjør at folk vil trives her, sier Morten Haagensen.