OPPDAL: – Det er stor rasfare i området, og folk bør ikke bevege seg i skråninger eller andre steder der det kan være fare for ras, sier operasjonsleder Birgit Monsås ved Sør-Trøndelag politidistrikt.

Hun forteller at det i løpet av dagen har gått ett stort og flere små ras i Storlidalen, i området mellom Dalsvatnet og Angårdsvatnet. I tillegg ble to skiløpere tatt av et ras ved Ådalen.

– Vi fikk melding om det første store raset klokken halv elleve i formiddag. De to skiløperne ble tatt av raset klokka 14.23. Den ene kom uskadet far hendelsen, mens den andre ble sendt til legevakten med smerter i et kne. Vedkommende er nå kjørt hjem igjen, sier Monsås.

Hun forteller at politiet har hatt alle tilgjengelige mannskaper på plass i området under dagens leiteaksjon. Den er nå avsluttet.

– Vi har gått over området med helikopter, og i tillegg hatt mannskaper som har vært på stedet og fulgt med på hvilke spor som har gått inn i det aktuele området. Vi har også snakket med de som har vært på skitur i området. Leiteaksjonen er nå over, og vi er 99,99 prosent sikre på at det ikke er noen som er tatt av ras. Vi har heller ikke fått melding om noen som er savnet i området, sier hun.

Men legger til at det er grunn til å advare mot å bevege seg i det rasfarlige området.

– Det er stor fare for nye ras, sier Monsås.