SUNNDAL: AMK-sentralen ble varslet om en mulig drukningsulykke i Driva klokka 20.25 mandag kveld. Lege og ambulansepersonell var på stedet før det var gått ti minutter, og førstehjelp ble satt i gang. Dessuten ble et ambulansehelikopter rekvirert fra Dombås.

Forsøket på å få liv i mannen var forgjeves, og klokka 21.35 ble han erklært død.

På fisketur

Mannen var på vei ut i elva fra fiskebua på Nedre Teinøra for å starte fisket, da han falt om. Han gjorde ikke forsøk på å komme seg opp igjen. Sannsynligvis var han da bevisstløs eller allerede død. Han var i elva i maksimalt ett minutt før han ble dratt i land av kameraten om lag 50 meter lenger nede.

– Vi anser dette som et naturlig dødsfall, sier lensmann Alf Sollid i Tingvoll. Han konkluderer med at mannen har fått et illebefinnende da han falt i elva.

Elsket Driva

Den omkomne er Jan Aaseth (74) fra Oslo. Han var en lidenskapelig fluefisker med en spesiell kjærlighet for Driva. Sammen med sine fiskekamerater har han årlig besøkt Driva på guttetur i begynnelsen av august, de siste årene ved Driva Fishing Lodge på Holssanden.

I tillegg til fiske, var han også aktiv innenfor golfmiljøet. Han var to ganger norgesmester tidlig på 1960-tallet og var også på landslaget. I perioden fra 1983 til 1986 var Aaseth president i Norsk Golfforbund, og var den femte som oppnådde NGFs elitemerke.