Oppdal: Trøndelag ungdomskorps brukte helga i Oppdal for å øve, og holde konsert på søndag ettermiddag. De har fire slike øvingshelger i året, og har allerede startet oppturen mot neste års reise til England.

– Vi gleder oss til turen, og synes det er morsomt å få være med og spille, sier Eline Nyhus. Hun kom med i korpset i år, og spiller bassklarinett.

Eirunn Hoel kunne allerede i fjor høst juble for opptak det korpset som samler ungdom fra 15–20 år fra hele Trøndelag.

– Nå er jeg ganske sliten etter mange timers spilling, sa Eirunn etter konserten i kulturhuset søndag.

Mange timer øving Allerede fredag kveld startet de å øve i tre timer, før det meste av lørdagen også gikk med til å terpe noter og spille.

– Men vi begynte allerede hjemme lenge før denne helgen for å se på notene og øve inn det vi skal spille. Her har vi mest forsøkt å spille oss sammen, sier Eline.

Begge to har ambisjoner med sine instrument, og de er allerede kommet langt på vei.

Begge er 16 år og trives godt med korps og spilling.

I helga var det 60 ungdommer som var samlet, og det ble også litt tid til sosialt liv sammen med øving og spilling.

Mange hadde tatt turen helt fra Nord-Trøndelag for å høre konserten søndag, og for å hente hjem sine spillende ungdommer i korpset.

Festkonsert Dette ble en konsert med variert innhold. For det meste var det norsk musikk som publikum fikk oppleve.

Mange hadde møtt fram, selv om det var god plass i salen. For det meste var det nok familier og kjente av dem som spilte som hadde møtt opp.

– Framover skal vi øve hver på vårt sted før neste regionsamling. Men så skal vi være med og spille på festkonserten under trøndersk mesterskap, forteller Eline Nyhus.

De får god erfaring med å opptre framfor folk på en scene, og det vil nok komme godt med når de drar på tur til England. Hele opplegget er ikke klart ennå, men det blir både konserter og andre opplevelser å ta med seg fra turen.

– Jeg koser meg i orkesteret og synes det er gøy å spille, selv om det også blir slitsomt med så mange timer, sier Eirunn Hoel. For musikkmiljøet i Oppdal er det stas å ha med jentene i dette orkesteret.

KONSERT: Her spiller 60 unge konsert i kulturhuset.