TRONDHEIM /OPPDAL : I følge forfatteren selv blir denne boka på en måte Norges første bok om klesantropologi.

Påvirkes

– Jeg har forsøkt å vise hvordan forskjellige politiske systemer har påvirket klesmoten, hvordan soldater har båret forskjellige uniformer og hvorfor prester i forskjellige trosretninger har hatt forskjellige drakter, sier klesdesigneren med sterk tilknytning til Oppdal.

Selv har hun i løpet av karrieren kledd opp «halve det offisielle Norge», og er en av de som kan aller mest om klærnes uttrykk og «språk» her i landet.

Ulike roller

– En ser også hvordan regissører velger klær som understreker de forskjellige rollene som skal fremstilles. Det er interessant å se at når et teater setter opp Romeo og Julie, er de to kvinneskikkelsene Julie og Ophelia, alltid kledd slik at de ligner seg selv, i den tid de framstilles i, forklarer Lise Skjåk Bræk.

6. oktober

Hennes nye bok som kommer i handelen 6. oktober, er på 240 sider. Uten at det er fastsatt noen endelig dato, regner hun med at hun vil bli å treffe på Husfliden i Oppdal der hun signerer den nye boken som har fått tittelen «Med klær som språk».

Illustrasjonene i boken er hentet fra hennes nyeste kolleksjoner, og i boka vises de mot bakgrunn fra Oppdal og Trondheim.