OPPDAL: Driftssjef Håkon Wognild i Oppdal Skisenter lover gode forhold i alpinbakkene. Gode forhold blir det også i de oppkjørte turløypene lover tråkkemaskinkjører Haldor Haugland.

– Forholdene er gode i de preparerte nedfartsløypene. Vi har fått litt nysnø og tråkkemaskinen maler i stykker det som er av hard gammelsnø. Men utenfor de preparerte nedfartsløypene er det altfor hardt for løssnøkjøring, sier Håkon Wognild.

Venter med HåkerExpressen

Planen var å åpne HåkerExpressen til helgen, men åpningen blir mest sannsynlig utsatt til neste helg. Mildværet har tatt mye av snøen og nå er det for lite snø nede ved dalstasjonen til at det er forsvarlig å åpne HåkerExpressen.

– Vi kunne hatt godt bruk for HåkerExpressen denne helgen. I Vangslia stenger vi ei nedfartsløype på grunn av utfortrening og fra Danmark kommer flere store grupper, sier Håkon Wognild.

Sist helg opplevde han noe han helst ville ha vært foruten. På grunn av sterk vind måtte han stenge toppheisene. Nede ved dalstasjonene var det nærmest vindstille.

– Vi fikk kjeft av skiløpere som trodde vi holdt toppheisen stengt for å spare penger. De trodde oss ikke når vi fortalte om uvær på toppen, sier Håkon Wognild.

Fast og fint i marka

Haldor Haugland kjører tråkkemaskin i turløypene for Snøhetta IL. Også han tror på gode forhold for skiløpere som foretrekker turski framfor alpinski.

– Det vesle vi har fått av nysnø, gjorde godt. Jeg ser ikke bort fra at det er brukbare forhold også utenfor de oppkjørte løypene, sier Haldor Haugland.

Lenge var han redd mildværet ville få bekkene til å gå opp, men det har heldigvis ikke skjedd.