OPPDAL: – Dere har fått det veldig trivelig her, skryter ordføreren.

Det er første dag på jobb i nye lokaler for de ansatte i Sparebank1 SMN på Oppdal. Og for Jon Ivar Jamtøy i Eiendomsmegler1. De nye lokalene er rundt dobbelt så store som det de flytter fra.

– Det er godt med plass, sier banksjef Birger Lie.

Sammen med sjefskollega Kjetil Halle kommer han tett på de ansatte i den nye arbeidsdagen. Hovedkontoret domineres av et stort, felles skrivebord. I tillegg rommer lokalene flere kontorer og stillerom som deles av de ansatte.

– Det er nok litt nytt her i Oppdal at vi har det såpass åpent. Også det at sjefene jobber så tett på de ansatte, sier Lie.

– Kunne en sånn løsning vært noe for dere på kommunehuset?

– Hehe, nei det spørs om det hadde gått så bra, humrer ordføreren.

Banken har i dag fire ansatte i avdelingen for privatkunder, og to i bedriftskundeavdelingen. I tillegg har de EiendomsMegler1 i samme hus.

– Kommer dere til å ansette flere?

– Akkurat er vi i dialog med folk i forbindelse med ei som skal ut i barselpermisjon. Bortsett fra det så får vi nesten se litt an hvordan det går framover. Men mye tyder på at vi kan komme til å trenge mer folk her framover, sier Kjetil Halle.

De nye lokalene er utstyrt med døgnåpen minibank og automat for å sette inn penger. Det betyr at kundene ikke lenger trenger å gå inn i selve banken for verken å ta ut eller sette inn penger.

– Vi går fra kasse til automater, og vil gjerne gjøre det så enkelt som mulig for kundene våre, sier Halle, og forsikrer at alle skal få den nødvendige hjelpen de trenger for å komme i gang.

– Vi kommer også til å beholde minibanken ved Domus. Plasseringen der er god, og det er mange som bruker den i forbindelse med at de handler, sier Halle.