Det er så langt denne uken registrert fire positive tilfeller av covid 19 i Oppdal.

Alle disse har testet positivt på selvtest, og det tas ordinær pcr-test som sendes til St. Olavs Hospital for å bekrefte resultatene.

Det opplyser Oppdal kommune i en pressemelding.

De fire er trolig smittet utenfor Oppdal med ulike smittekilder, og de er alle fullvaksinerte.

Har selvtester

Koronagruppen oppfordrer alle innbyggere i Oppdal til å ha lav terskel for å teste seg. Det er nå høye smittetall flere steder i landet, og for å unngå en smittebølge i Oppdal er det viktig at vi avdekker smitte tidlig.

Oppdal kommune har selvtester tilgjengelig for befolkningen. Disse er godkjent på lik linje med andre tester, og tas kun i fremre nese.

Testene er ment brukt til personer med symptomer, og koronagruppen oppfordrer alle med nyoppståtte symptomer til å teste seg.

Tester kan hentes i servicetorget mandag til fredag i tidsrommet 08.00 – 15.00, og det anbefales at man får noen andre til å hente for seg. De som tester positivt på selvtest bes ta kontakt med koronagruppa på telefon 48 11 13 80.

Teststasjonen er åpen for drop-in mandag, onsdag og fredag 08.15 til 08.45.

Koronagruppen oppfordrer også befolkningen til å fortsette å ha god hånd- og hostehygiene, og holde seg hjemme til de har god allmenntilstand og negativ hurtigtest.

Tredje vaksinedose

Covid 19-vaksineringen fortsetter og alle over 65 år og personer i risikogruppene skal nå få tilbud om dose tre. Alle får innkalling til vaksinetime på sms, og det er de eldste som får tilbud først. Alle beboere på Helsesenteret, BOAS og Sanatelltunet har nå fått tilbud om dose tre.

Når det gjelder influensavaksine, kan den fås ved å ta kontakt med vaksinetelefonen 47 68 10 02.