I april gjennomføres årets speideraksjon, noe de lokale speiderne har har stilt opp på siden starten - i samarbeid med Flyktningehjelpen.

– Vi har vært med på disse aksjonene i 20 år, sier leder for speidergruppa i Oppdal, Marit Sofie Ishoel, til Radio E6.

Den lokale speidergruppa er en del av Norges speiderforbund.

Dermed er et et aldri så lite jubileum som markeres i forbindelse med årets aksjon.

30 speidere

De 30 lokale speiderne er ikke tunge å be, ifølge Ishoel.

– De synes dette er kjempeartig. Vi har vist film for dem slik at de vet hva de er med på å bidra til. De viser et stort engasjement.

Årets aksjon gjennomføres i løpet av april måned, og speiderne velger selv når det passer best å ta med seg bøssene og besøke folk rundt om i kretsene der de bor. Alle speiderne har med seg legitimasjon og forseglede bøsser når de går ut.

– Inntektene skal bidra til skolegang for barn og unge i flyktningeleirer i Libanon. Tidligere har pengene gått til unge i både i Afrika og Asia, forteller hun.

Det er mulig å gi både kontanter og via Vipps.

– Det er alltid fint om noen har mynter på lur slik at det kan rasle litt i bøssa.

Fem programområder

Ishoel trekker frem at speiderbevegelsen jobber med fem programområder, friluftsliv, samfunnsengasjement, vennskap, kreativitet og livskvalitet.

– Vi driver altså ikke bare med friluftsliv og å skaffe eget utstyr til dette. Å vise et samfunnsengasjement er viktig for oss, sier speidersjefen, og legger til at det å stille opp på denne aksjonen samsvarer godt med mottoet deres: Alltid beredt!