Hilde Storli er ansatt som ny selger ved Toyota Bilia Oppdal. Hun jobber i dag som «meeting and event coordinator» ved Quality Hotel Skifer. Med oppsigelsestid vil hun være på plass hos bilforhandleren senest 2. januar.

- Jeg kunne rett og slett ikke si nei til denne muligheten. Jobben høres kjempespennende ut, og tilliten de viser meg gjør at jeg gleder meg enda mer, sier hovedpersonen til Opdalingen.

Storli har jobbet hele sitt yrkesaktive liv i hotellbransjen. I 1993 startet hun som servitør på Sletvold. Fra 1996 til 1998 bodde hun i Fredrikstad og tok fagbrevet som resepsjonist.

- Spennende år på Skifer Hotel

Hun har hatt Skifer Hotel som arbeidsplass siden hotellet åpnet i 2010. Her har hun i hovedsak hatt ansvaret for gruppebooking.

- Det har vært noen spennende år. Vi har fått til et spennende produkt med hotellet. Huset i seg selv er enestående, men jeg har også fått jobbet med mange dyktige mennesker, forteller Storli.

- Hvordan tror du det blir å forlate din nåværende arbeidsplass?

- Jeg har ikke rukket å tenke så mye på det. Det er så travelt om dagen, med julebord, vintersesong og planlegging av neste sommer, sier hun.

I fjor ble Miriam Nordhus Oppdals første kvinnelige bilselger da hun gikk fra nettopp Skifer Hotel til Prøven Bil Oppdal. I Toyota Bilia Trøndelag blir Storli en av tre damer.

- Det er artig at jeg blir den første kvinnelige selgeren hos Toyota Bilia Oppdal. Det tydelig en mannsdominert bransje, så det er på tide at det blir flere av oss, forteller hun.

Kommer fra en Opel-familie

Storli tror det er flere egenskaper hun kan ta med seg fra hotellet til sin nye jobb.

- Jeg har holdt på med salg i mange år og har mye erfaring med kundekontakt. Nå får jeg drevet med mer oppsøkende salg, og det gleder jeg meg til, sier hun.

- Hvordan er det med bilinteressen?

- Jeg har bestandig vært interessert i bil. Jeg er født inn i en Opel-familie, så det blir nok litt rart å gå til en Toyota-forhandler. Men det skal ikke sette en stopper for den nye jobben, forteller Storli og ler.

- Hun oppfyller alle kriterier

Plassjef Ivar Solli ved Toyota Bilia Oppdal er glad for å få Storli med på laget.

- Hilde oppfylte alle kriterier under søkerrunden. Hun er utadvent og faglig dyktig. I tillegg har hun lokal forankring, og det tror jeg er viktig når man skal selge biler på landsbygda. Alle kjenner alle, og tillitsforholdet kan være avgjørende, sier han.

Solli forteller at de oppfordret kvinner til å søke på stillingen, men dette var ikke et krav.

- Bakgrunnen for at vi i det hele tatt søkte etter ny selger var for å erstatte en av våre ansatte som går av med pensjon til jul. Det har vært en lang prosess, men vi landet og gleder oss til å jobbe med Hilde, sier Solli.