Mandag startet Oppdal Maskinkompani arbeidet med Sentrumsplanen på gamle E6 utenfor Møllen Restaurant og Pizzeria og bortover mot Husfliden. Store gjerder er satt opp for å sperre av området mens gravemaskiner og lastebiler holder på.

Dette gjøres bare få dager før Fjell- og Fårikålfestivalen sparkes i gang på fredag. Mange tilreisende krever både parkeringsplasser og plass for gående.

- Er det ikke litt dårlig timing å starte med dette arbeidet like før helgas festival?

- Vi skulle egentlig starte med arbeidet for halvannen måned siden, men det har vært forsinkelser. Nå har vi ikke noe valg og må bare starte. Vi har en frist vi også, sier konstituert daglig leder i Oppdal Maskinkompani, Jon Børge Grevstad, til Opdalingen.

- Skal rydde opp mest mulig

Ifølge Grevstad skal all asfalten helt inn til butikkene rives opp.

- Vi skal prøve å rydde opp så mye som mulig til helga, så det blir mest mulig framkommelig for gående i hvert fall. Jeg tror ikke det blir plass for biler der, forteller han.

Oppdal Maskinkompani kommer til å holde på med arbeidet i sentrum så lenge det lar seg gjøre.

- Arbeidet stopper av seg selv når vinteren kommer, sier Grevstad.

Møte med butikkeiere og festivalsjef

Oppdal Maskinkompani har i lengre tid hatt dialog med butikkeiere og festivalsjef Stein Mellemseter for å løse utfordringen best mulig.

Deler av gjerdene skal åpnes opp slik at folk skal kunne ta seg fram mellom butikkene under Fjell- og Fårikålfestivalen.