Torsdag forrige uke kunne Ragnhild Langseth endelig åpne sin nye optikerforretning Alliance Optikk i de gamle lokalene til Elkjøp i Oppdal sentrum.

- Det er godt å endelig være på plass. Det har vært en lang vei med mye hardt arbeid, sier daglig leder Langseth til Opdalingen.

Etter at butikken har vært i drift i litt over en uke, kan optikeren fra Trondheim fortelle at det har vært travelt.

- Det har vært en god start. Vi håper trafikken fortsetter i stigende kurve. Folk synes det er kjempemessig at det har kommet et ekstra tilbud, sier Langseth.

Hun frykter ikke konkurranse fra Synsam på Torgsenteret.

- Det finnes mange sportsbutikker i Oppdal, så hvorfor ikke ha flere optikere også? Vi har et annet utvalg enn konkurrenten. Nå får kundene mer å velge i og vi kan hindre handelslekkasje til Trondheim. Det er viktig at folk støtter opp om det lokale, forteller Langseth.

- Hva sier naboforretningene om at du har kommet på plass?

- De synes det er kjempeartig at det blir litt mer liv i denne delen av sentrum, sier hun.

Neste helg går den årlige Fjell- og Fårikålfestivalen av stabelen i Oppdal. Her skal Alliance Optikk være på plass med stand.

- Vi har en del planer. Vi skal blant annet ha med utstyr så folk kan ta en kjapp synstest. Det vil gi en indikasjon på om man bør ta en ordentlig synsprøve, forteller Langseth.