Nå har vinteren kommet og slått seg til ro i Oppdal. Både i alpinbakken og langrennsløypa blir forholdene bedre og bedre dag for dag. KJELL IVAR KNUTSEN

OPPDAL: Både heissjef Arnulf Erdal og løypemaskinkjører Helge Dørum tror endelig på vinteren og de vil hver på sitt felt gjøre alt som står i deres makt for å gjøre skiforholdene best mulig.

Arnulf Erdal sier at han nå holder fjellheisen, WC-løypa og barnebakken i Stølen og midtløypa fra skogbandet i Vangslia åpen.

– Det var brukbare forhold sist helg. Siden har det kommet litt snø og vi har produsert mange kubikkmeter med snø. Nå blir forholdene bedre og bedre dag for dag, sier Arnulf Erdal.

Kommende helg vil både Rockoss og Gråberget i Stølen og Kroa i Vangslia holde åpent.

Løypemaskinkjører Helge Dørum forteller om fine forhold i løypene rundt Grøtsetra, oppover langs Skarvatnet og i Gjevilvassdalen.

– Det er ikke mye snø og den lette nysnøen som har kommet i denne uken, blåser lett bort. Derfor er ikke forholdene helt gode et siste strekker inn til Gjevilvasshytta. Men både femkilometeren ved Grøtsetra , løypa opp langs Skarvatnet og forbindelsen mellom Grøtsetra og Gjevilvassdalen meget bra, sier Helge Dørum.

Han advarer skiløperne mot usikke is på vannene, også på små vann høyt til fjell. På Gjevilvatnet har isen ennå ikke lagt seg.

Løypa fra Stølen og nordover er så vidt begynt å bli kjørt opp.