Langs hele kysten i sør starter årets siste dag med regn.

– Men indre og høyere strøk av Østlandet må belage seg på nedbør i form av sludd eller snø, sier statsmeteorolog På Evensen til NTB.

For å komme over snøgrensen i sør, må man opp i 300-500 meters høyde over havet.

Hovedstaden og andre byer i sør kan vente inntil fem plussgrader og oppholdsvær rundt midnatt. Samme temperatur ventes i Bergen og Stavanger.

Trekker nordover

Nedbøren i sør vil raskt trekke nord- og østover. Allerede i løpet av formiddagen vil den falle over Trøndelag, Nordland og Sverige.

Men oppholdet i sør vil ikke vare lenge. Allerede om kvelden nyttårsaften vil ny nedbør komme inn over sørlige områder, særlig Agder og Rogaland.

Vind, men god sikt

I Trøndelag og Møre og Romsdal blir det en fin nyttårskveld med god sikt, spår statsmeteorologen.

Det eneste som kanskje kan forstyrre nyttårsfesten for trønderne og møringene, er vindforholdene. Noe vil det blåse der, men ikke så mye og sterkt som på Vestlandet og Sørvestlandet. Der kan det ventes kuling, men Bergen og Stavanger slipper lettere. Der vil det neppe blåse mer enn bris, ifølge Evensen.

Regn og sludd

Nordland kan altså vente nedbør fra sør i løpet av formiddagen - i indre strøk i form av snø, mens kyststrøkene får regn. Helgeland er den regionen i Nordland som får mest nedbør.

Troms og Finnmark får spredte snøbyger langs kysten, men mest oppholdsvær. Indre strøk av de to fylkene får snø om kvelden fram mot midnatt, men oppholdsvær resten av dagen. (ANB-NTB)