Letingen var da inne i sitt sjette døgn, og hundrevis av frivillige og mannskaper fra Røde Kors, Norsk Folkehjelp, Norske Redningshunder, Heimevernet, Sivilforsvaret, brannvesen, speideren og politiet har deltatt i søket etter mannen.

51-åringen ble funnet av pårørende klokken 11.17 søndag formiddag og er nå fraktet inn til St. Olavs Hospital og blir tatt hånd om av helsevesenet.

– Han er våt og kald, men har pust og puls, sier operasjonsleder Øystein Sagen til adressa.no.

Han ble funnet åtte kilometer fra Ålen der leteaksjonen ble ledet fra. Det ble lørdag funnet gjenstander i ei hytte inne på fjellet vest for Ålen som gjorde politiet sikker på at mannen var i live.

– Folk har stått på dag og natt og gjort en fantastisk innsats. Jeg tror jeg aldri har opplevd maken, sier innsatsleder Ole Stig Bjørhovde til Nea Radio søndag ettermiddag.

Mannskal fra både Oppdal og Rennebu Røde Kors hjelpekorps deltok i aksjonen.

Lørdag var mer enn hundre personer med i letingen og da den savnede ble funnet søndag, var rundt 80 personer i aksjon ute i Hessdalsfjellene vest for Ålen.

– Det er fantastiske folk som har vært ute og gått i flere døgn og nesten ikke sovet, så den innsatsen som er lagt ned av de frivillige er helt helt utrolig, sier Bjørhovde.