OPPDAL: Lensmannskontoret har fått to henvendelser fra Oppdalinger som har fått besøk de har stusset over.

En av de to er en kvinne som bor i Karseveien. Til Opdalingen forteller hun at hun ble mistenksom.

– Jeg fikk besøk av en mann i vekteruniform. Det stod Vekter på brystlomma hans, og jeg er ganske sikker på at det stod Falck på armen, sier kvinnen som ikke vil stå fram med navn.

Mannen, som er beskrevet som en mann i 30 årene med mørkt kort hår, ville inn i boligen til kvinnen.

– Han sa han ville sjekke brannvarslerne og fryseren. Jeg syntes det var rart og lurte på om det kostet noe. Han sa at han ikke gjorde det. Da spurte jeg om han solgte forsikring, men han gjorde ikke det heller. Jeg fikk i grunnen ikke noe skikkelig svar på hva han egentlig ville, forteller kvinnen.

Administrerende direktør i Falck, Øystein Aam, sier at folk fra Falck ikke skal gå på hjemmebesøk for å sjekke brannvarslere og frysere.

– Vi driver med telefonsalg, men vi har ikke folk som går rundt på hjemmebesøk hos oss. Vi liker ikke at folk går rundt og utgir seg å være fra Falck. Dette er en sak jeg vil følge opp, sier Aam.

Lensmann Berit Trønsdal er også i gang med å sjekke saken.

– Begge de tilfellene som er meldt inn hos oss høres mistenkelige ut. Jeg vil oppfordre folk om å ikke slippe inn noen dersom de ikke er sikre på hvem det er, sier Trønsdal.

Også brannvesenet i Oppdal har fått inn en henvendelse fra en eldre kvinne som stusset over et besøk.

– Hun ringte oss etter at en mann i uniform hadde vært på besøk hos henne. Han hadde sjekket brannvarsleren i gangen og sagt at den var defekt. Hun lurte på om han ville sjekke de andre varslerne, men det ville han ikke, sier feier Geir Mellemseter.

Mellemseter dro hjem til kvinnen og sjekket den samme varsleren.

– Den var helt i orden da jeg sjekket den, sier Mellemseter.