Opdalingen fortsetter sin digitale vekst når det gjelder antall lesere.

Fra målingene fra Mediebedriftenes Landsforbund i vår har Opdalingen fått 300 flere lesere som leser oss på mobil, samtidig som vi også har fått 300 flere som leser oss via PC. 200 færre leser oss som papiravis.

- Dette speiler vår helt bevisste satsing på mobil og nett; man kan være så romantisk anlagt man bare vil når det gjelder papiravisa, men det er mobil, nett og e-avisa som er framtida, skriver redaktøren i morgendagens lederartikkel.

Et eksempel på den digitale satsningen er at abonnentene kan lese morgendagens avis som en komplett e-avis allerede fra klokken 22.00 i kveld.

Tall fra Mediebedriftenes Landsforbund (MBL) viser at 43 prosent leser nyheter på mobil og 82 prosent av Norges befolkning bruker hver dag innhold fra norske mediehus. 61 prosent leser norske nettaviser daglig, mens papirutgavene når 46 prosent av befolkningen.

Mobilutgavene har en daglig dekning på 43 prosent, dette er en økning på 7,6 prosent. VG er Norges største mediehus og Aftenposten er den største papiravisen i Norge.

- Norsk journalistikk står fortsatt sterkt, noe som den daglige dekningen på 82 prosent viser tydelig. Det var forventet at lesertallene for papiravisene ville falle, men det er positivt at innholdet stadig oftere leses på mobile flater. Derfor er det gledelig at våre medlemmer satser på godt norsk digitalt innhold, sier Randi S. Øgrey administrerende direktør i MBL.

- Utviklingen er som forventet. Lokalavisen er ikke lenger en papiravis, men er blitt en lokal allmennkringkaster som formidler nyheter 24 timer i døgnet og i økende grad i form av levende bilder. Da blir de digitale flatene viktigere. Dette fører til at mobilen er blitt den viktigste kommunikasjonsplattformen. Vi gleder oss derfor over en sterk vekst i antall mobillesere i Amedias lokalaviser, uttaler konserndirektør for innholdsutvikling i Amedia, Anders Opdahl.

Den største forskjellen mellom papir og digital lesing er at den digitale lesingen er mye mer personlig. Du kan lese e-avisa når og hvor du vil, og siden det er mye mer som legges ut digitalt fordi papiravisa tross alt har et begrenset antall sider, så kan leserne selv velge hva de vil lese.

Leserne kan likevel være trygge på at det lokalavisa trykker er redigert og kontrollert, og det er ikke hva som helst som kommer på trykk slik det skjer på sosial media. Når det er sagt så kan vi også forsikre våre lesere at Opdalingen som papiravis vil bestå i mange år framover, lover redaktøren.

En av årsakene til dette er blant annet at etter en liten nedgang i antall abonnenter i fjor har Odalingen per dags dato flere abonnenter i dag enn på samme tid i fjor.