FAGERHAUG: – Vi har ikke stemmeprøver eller slike ting i Rute 4. Vi er ikke så proffe. Hvis medlemmene ikke har den helt store stemmen, så bidrar de med noe annet, sier dirigent Oddrun Gisnås med et smil.

Med fra start

Sammen med søsteren Åse Tilset var hun med og startet koret i 2000.

– Da hadde vi også med oss en bror og et søskenbarn, forteller søstrene.

I starten møttes koret i Oppdal for å øve.

– Men alle lengta hit til Fagerhaug, sier Oddrun.

Nå er Skogtun hjemmebane. Det er her koret arrangerer de fleste konsertene sine, og det er her de er når forberedelsene til årets «Vårslepp» skal dras i land. På scenen råder et behersket kaos, av noter, tekster, mikrofonkabler, stoler og folk. Hvem skal fram, og når. Alt skal sitte i god tid før neste onsdag.

– Men vi er egentlig i bra rute, sier dirigenten.

I løpet av sesongen har det kommet fire nye sangere til koret. Samtidig har to tenorer og en sopran tatt permisjon.

– Vi har en utfordring med å få med oss flere mannfolk, sier Tilset.

Komisk talent

En av de ferskeste i koret er Anne Skaslien. Midt i øvinga jobber hun med et solistnummer sammen med ... , der komisk timing har alt å si. Teksten sitter kanskje ikke helt, men komikken er det ikke noe å si på. Bakerst på scena krøker de andre sangerne seg av latter.

– Jeg begynte etter jul, i januar. Jeg har alltid gått på forestillingene til Rute 4, og syntes det så så artig ut. Etter hvert fant jeg ut at jeg også ville være med.

Skasliens første opptreden med koret, var under Barnas verdensdager, og for et kjempestort publikum.

– Da var jeg litt «shaky» i kroppen, og blodet brusa. Men samtidig var det et kick. Til denne forestillingen så blir det ikke riktig så mange i salen, sier hun.

Anne har ikke sunget siden hun var ti og gikk i Barnecredo.

– Men jeg synes det er kjempeartig. Både å lage revy og synge i koret, slår hun fast.

Humor

Nettopp revyinnslagene har etter hvert blitt Rute 4 sitt sterkeste varemerke. Publikum sier også fra om det blir for alvorlig.

– Det er en kjøle gjeng, sier Åse Tilset og ler.

– Samtidig som alle er veldig frimodige, så tar de ansvar. Til forestillingen har alle sine oppgaver knyttet til det praktiske, sier dirigent Oddrun.

I salen på Skogtun runger latteren om så enda høyere i pausen. Noen øver, andre prater og drikker kaffe. Blant dem lydmann Frank Øiamo. Datteren Sandra er med i koret. Det er også senior, Alf Øiamo, og samboeren Eva Øie.

– Frank er så flink med lyden, og stiller gjerne opp, sier Oddrun Gisnås.

Selv kjører hun fra Meldal for å lede koret. Søsteren bor i Rennebu. De andre sangerne kommer fra både Oppdal og Rennebu.

– Koret begynner å bli passelig stort, vi jobber ikke så hardt for å få med flere. Men vi jobber for å få fram det beste i alle, sier søstrene.

Populære

Innsatsen blir betalt. Rute 4 er populære, og konsertene trekker mye folk.

– Sist så måtte vi hive ut bordene. Men det var kanskje mest fordi brannsjefen var på plass, og vi måtte rydde plass foran nødutgangene, sier Gisnås.

Nå håper de at det kommer mye folk også til denne forestillingen.

– Vi har et kjempeprogram, med mye nytt, og også helt nye innslag med husmødrene, sier Tilset.