OPPDAL: Torsdag rykket brannvesenet ut til naturlekeplassen som ligger i skogen ved Aune barneskole for å slukke brann. – Det var en ulmebrann i ei gammel furu som ble slukket uten dramatikk, sier Johan Vindal i Oppdal brannvesen.

Trist og kjedelig

Lærer ved Aune barneskole, Christian Røe, var den som oppdaget røyken og tilkalte brannvesenet. Både han og Johan Vindal mener brannen er påsatt.

– Det begynner ikke å brenne i skogen sånn helt av seg selv, sier Vindal.

I tillegg til brannen, oppdaget Røe fredag at det var gjort hærverk på uteskolen, som er laget for elevene på Aune barneskole.

– Taket på gapahuken var revet ned, og en hylse som står på bålplassen var fylt med skum, forteller han.

Røe synes det er trist og kjedelig at noen gjør sånt, og forstår ikke hvorfor noen vil ødelegge for andre.

Ikke første gang

Naturlekeplassen sto ferdig i fjor høst, og dette er tredje gang noen leker seg med fyrstikker på plassen. I pinsehelga ble det veltet en lavvo og noen tau var blitt forsøkt påtent.

Christian Røe tror det dreier seg om uskyldige barnestreker, men håper det ikke er hans egne elever som har gjort dette.

– Elevene har vært så engasjerte og ivrige til å få til denne plassen, så jeg tror ikke det er de som står bak, sier han.

Det har tidligere vært gjort hærverk både på Pikhaugen barnehage og i lysløypa som Lions har laget. Røe vil ikke spekulere i om det er de samme som har gjort dette.

Forbud mot ild

Politibetjent Jan Tømmervold ved Oppdal lensmannskontor, var ved brannstedet etter slukkingen torsdag. Der var det fire ungdommer som hadde gjort opp bål. Tømmervold har ingen grunn til å tro at det var de som sto bak hærverket, men forteller at de snakket med ungdommene angående forbud mot åpen ild i utmark.

– Det er veldig skummelt å tenne bål i skogen i disse tider. Med tanke på det som har skjedd på Sørlandet, kan man aldri være forsiktig nok, påpeker han.

Christian Røe vurderer å anmelde saken til politiet.