– Ja nå er det klart for offisiell åpning førstkommende lørdag, sier en smilende og fornøyd heiseier Johan F. Schønheyder.

OPPDAL: – Vi har fått en enorm flott respons fra gjestene våre etter at Håkerexpressen begynte å gå. Vi har bygget en rask og komfortabel stolheis med stor kapasitet, vi frakter 2880 personer i timen til topps og vi har sikret en maksimal utnyttelse av to svært turistvennlige løyper.

I tillegg har vi fått et kjempefint solplatå med kanskje Oppdals flotteste utsikt ved siden av toppstasjonen, kommenterer heissjef Arnulf Erdal.

– Nei, jeg vil si det så sterkt, alle tilbakemeldinger tyder på at Håkerexpressen kommer til å bli en kjempesuksess.

Klokka 13.30 er det klart for den offisielle åpningen, som skal foretas av to personer som på sett og vis symboliserer nåtid og tradisjon. Ordfører Ola Røtvei skal nemlig foreta åpningen sammen med samme mann som åpnet den aller første heisen i 1952, Hjalmar «Hjallis» Andersen. I den forbindelse inviteres hele Oppdal på åpningsfest, kommenterer en ivrig heiseier Johan F. Schønheyder, som etter åpningen spanderer mat og drikke og hygger oss til musikk på solplatået ved siden av toppstasjonen.