Hos Oppdal Auto i Industrivegen har det i flere uker vært jevnt med kunder som vil sko bilen med vinterdekk.

– Nå er det nok på det meste med kunder her, men med den lange og fine høsten, har vi hatt jevnt trøkk den siste tiden, forteller Tov André Lånke ved Oppdal Auto til Opdalingen.

Inne på verkstedet er han og kollega Paul Ivar Sand opptatt med å skifte dekk på en Mitsubishi Pajero. Sommerdekkene byttes ut med store brede dekk med pigger.

Lånke tror de slipper unna det største kaoset med folk som står i kø for å legge om til vinterdekk.

– Flesteparten har lagt om til vinterdekk allerede nå, så jeg tror ikke det blir kaos når den første snøen kommer i år. Vi har igjen rundt 30 faste hotellkunder. Så må vi nok forvente at det kommer mange nye kunder i tillegg, forteller han.

Populært med dekkhotell

Stadig flere bilister velger å legge dekkene sine inn på hotell. Også hos Oppdal Auto merker de større etterspørsel etter dekkhotell enn tidligere.

– Mange vil ha det mest mulig lettvint i dag. Per dags dato har vi 80-90 faste kunder på dekkhotell, og det kommer hele tiden til nye, sier Lånke.

– For eldre damer med store biler og store dekk er det ikke enkelt å legge om selv. På dekkhotellet kan vi følge med om dekkene blir slitte og om det er behov for nye. Folk i dag har råd til litt ekstra service, legger han til.

Flere kjører piggfritt

Man skulle kanskje tro at det er kun pigger som hjelper mot speilblank is. Men ifølge Lånke har dagens piggfrie dekk blitt så bra at de fleste velger å kjøre piggfritt.

– Det finnes mange gode vinterdekk uten pigger. Med mange spor plassert i dekkene ligger bilen godt på veien. Flere og flere bilister går over til å kjøre piggfritt. Men det er også en del kunder som velger dekk med pigger, forteller han.