Tramteateret mener det er best akustikk i Pelles kjeller, men Hilde Halseth er av den oppfatning at potetkjelleren på Bjerkaker har en akustikk som overgår det meste.

– Lyden bærer utrolig godt. Nesten for godt, men når vi fyller opp lokalet med folk kommer det til å bli veldig bra, smiler Halseth.

Kulturkveld

Hun skal være med på en kulturkveld fredag 20. august i forbindelse med utstillingen til Lise Sjåk Bræk - Fra vugge til grav - på Bjerkaker. Denne uken var det lydprøve i potetkjelleren til Olaf og Kristin Solberg, og Halseth er ikke i tvil.

– Det er så bra at jeg lurer på om vi i det hele tatt trenger lydanlegg, smiler hun.

I tillegg til Halseth skal Andreas Bjørkås delta med fele, Gaute Iversen skal spille gitar og det blir også innslag med korgruppa Oktetten. De har forøvrig blitt nummer to i en mannskorfestival i Brønnøysund i sommer.

– Vi har satt opp et program som skal vare ca fem kvarter. Vi ser veldig fram til konserten, jeg tror det blir en veldig spesiell opplevelse, sier programleder Kjell Arve Husby.

Sommerlokale

Potetkjellerne har aldri vært brukt til konsertlokale før. Aktørene har høye forventinger.

– På sommeren står potetlageret tomt. Dette kan blir Oppdals nye konsertlokal på sommers tid, sier Husby.

Det var han som fikk ideen til å sette opp en konsert i potetkjelleren.

– Jeg var her sammen med Olaf en gang og gikk og lagde lyder som kan minne om sang. Jeg hørte at akustikken var veldig bra, og sa til Olaf at han burde prøve å holde en konsert i lokalet. Olaf sa at det måtte jeg jo bare gjøre, og så gjorde jeg det, smiler Husby.

De som kommer på konserten får høre urframførelsen av et verk skrevet av Gjert Kristian Øhrn. Stykket Fra vugge til grav er laget spesielt for anledningen.

– Fra vugge til grav er navnet på utstillingen til Lise Sjåk Bræk og tema for konserten. Sjåk Bræk vil også være med å bidra under kulturkvelden, sier Husby.

Han håper at kulturkvelden skal trekke mye folk.

– Vi må ha minst 120 personer for at prosjektet skal bære seg. Det har vi stor tro på at vi skal greie, sier Husby.

Underjordisk

Forhåndssalget til konserten er begynt og billetter kan en få tak i på Rimi.

– Jeg anbefaler folk å være tidlig ute med å få tak i billetter. Det er ikke hver dag en arrangerer en underjordisk konsert i Oppdal, smiler Husby.